Kanelsneglen overlever: Se hvad den bliver 'døbt' her

Fødevarestyrelsen og erhvervslivet har sammen lavet en aftale om, hvor meget kanel bagværk må indeholde.

Aftalen indebærer, at kanelsneglen og andet bagværk fremstillet af samme type dej bliver defineret som "traditionelt dansk bagværk".

Læs også: Kanel-konflikten: Så mange kanelsnegle må du spise

Dermed får den indtil nu truede art mulighed for at indeholde et højere niveau af kumarin end andre forfor for varer i bagerbutikken.

- Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarinindholdet bliver for højt, fortæller formanden for BKD, Bager- og Konditormestre i Danmark, Hardy Christensen.

Læs også: Videnskabeligt: Hvorfor kan kanel være farligt?

Nu skal branchen udforme arbejdsprocesser, der kan styre indholdet af kulmarin i baværk, som indeholder kanel.

Aftalen kommer i kølvandet på en stor debat, der var i efteråret. Her bekendtgjorde Fødevarestyrelsen, at bagerne skulle skrue ned for kanelen og holde sig til EU-reglerne.

Dagens Gossip

Dagens TV