Kaninavler: Deleordning kan redde Ninus

Vi kan finde ud af at dele vores biler og vores børn med hinanden. Så hvorfor ikke også indføre en deleordning, der kommer vores kæledyr til gavn?

Forslaget kommer fra Tine Kortenbach, kaninavler med en kandidatgrad i husdyrvidenskab og forfatter til bogen Jeg elsker min kanin.

- Med flere husstande om en kanin betyder det, at der er flere til at deles om arbejdet, siger hun.

Forslaget kommer som en reaktion på en udmelding fra Dyrenes Beskyttelse, der konstaterer, at et stigende antal kaniner og marsvin ender deres liv som affald eller i en papkasse på gaden.

En del af dyrene bliver fundet og indleveres til foreningens internater. Indtil videre er der i år indleveret 455 kaniner og marsvin.

- Der er mange eksempler på, at forældrene sidder tilbage med Ninus, når teenageren er fløjet fra reden, siger Tine Kortenbach.

Hun mener, at indførelsen af deledyr i andelsforeninger og på villaveje ville gøre kaninholdet til en social aktivitet, som kunne styrke nærmiljøet. Og samtidig ville det lette dagligdagen som dyreejer, når pligterne deles med andre.

- Det ville være et midtpunkt, som kunne samle en række mennesker, unge som ældre, der elles ikke ville have haft noget sammen.

- Det ville for eksempel være nemmere at tage på ferie, konstaterer hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip