Kaninen Kraus tog fusen på Barcelona

Det gav et dybt sår i Barcelonas selvforståelse, da klubbens håndboldhold i sidste sæson gik glip af Final4-stævnet i Køln i mændenes Champions League, fordi man over to kampe overraskende blev besejret af danske AG København.

Den nedtur skulle ikke gentages i 2012/13-sæsonen, og det har da også været et koncentreret og målrettet Barca-hold, der i denne Champions League-turnering er gået hele vejen til finalen.

Det er især et fantastisk spansk forsvar, hvor også danske Jesper Nøddesbo har leveret godt, der har dannet fundament under Barcelonas succes. Og det kom også til udtryk i søndagens finale, hvor modstanderen var HSV Hamburg.

Det tyske mandskab havde lørdag sikret sig en finalebillet via et fremragende angrebsspil mod landsmændene fra Kiel, og med kroaten Domagoj Duvnjak i absolut hopla scorede HSV ikke færre end 39 mål mod det stjernespækkede tyske mesterhold.

Den angrebspræstation kom Hamburg og især 12-målsskytten Duvnjak ikke i nærheden af at gentage i søndagens finale over for et særdeles aggressivt og velfungerende Barcelona-forsvar.

Hvad det spanske mandskab dog ikke havde forberedt sig på, var HSVs anden playmaker Michael Kraus, der ikke spillede ét eneste minut i semifinalen. Men fra starten af anden halvleg var Kraus manden, der satte tempo på tyskernes angrebsspil, ligesom hans lynhurtige aftræk kom fuldstændig bag på Barcelonas defensiv flere gange.

Fem mål på seks afslutninger og flere assists stod kaninen Kraus bag i anden halvleg, og det var medvirkende til, at Hamburg i ordinær tid var uhyre tæt på at snyde de spanske favoritter.

Hamburg var en overgang foran 24-20, men blev indhentet igen. Det tyske holds danske fløj Hans Lindberg fik chancen for at afgøre finalen 35 sekunder før tid, men fra en spids vinkel brændte han på Arpad Sterbik.

En lettet Lindberg kunne dog kort efter give sin egen målmand Johannes Bitter en stor krammer, da denne med en fodparade sikrede uafgjort 25-25 og sendte Champions League-finalen ud i to gange fem minutter forlænget spilletid.

Var det de spanske favortters chance? Nej, for Michael Kraus fortsatte sin opvisning  - nu sammen med Domagoj Duvnjak, og den duo havde spanierne ikke noget modtræk over for. Især fordi Hamburg-keeper Johannes Bitter samtidig valgte at hive to 100 procent-redninger ud af ærmet i den afgørende fase, så Hamburg kunne sikre sig den overraskende finalesejr på 30-29 over de tidligere syvdobbelte Champions League-vindere fra Barcelona.

Hans Lindberg scorede seks mål i finalen og blev dermed topscorer i Champions League-turneringen foran Barcelonas Siarhei Rutenka. Jesper Nøddesbo lavede tre mål i finalen.

Dagens Gossip