Kanonulykke: Ingen soldater skal straffes

Forsvarets Auditørkorps i Karup er efter flere måneders undersøgelser af saluteringsulykken på Kronborgs volde 11. juni i år kommet frem til, at detoneringen af et kilo sortkrudt i en af kanonerne ikke var soldaternes fejl.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Hovedbudskabet er, at ingen enkeltpersoner er skyld i ulykken, siger specialkonsulent Ida Kjærgaard ved Auditørkorpset.

Rapportens konklusionen er, at den mest sandsynlige årsag til ulykken var en fejl ved kanonen.

Dermed bliver der ikke rejst sigtelse mod nogen af de soldater fra Forsvarets Artilleriregiment, som varetog saluteringen for prinsgemalen.

Den mest sandsynlige årsag er, at den pludselige detonering, som sendte en soldat ud over voldkanten, skyldtes en glød mellem "antændingssystemet og væggen i den oprindelige fængkanal", lyder den tekniske beskrivelse.

Det er altså mindre sandsynligt, at detoneringen, som oprindeligt antaget, skyldtes en glød i selve kanonrøret, som antændte krudtet.

Ulykken skete under affyringen af en salut i anledning af prins Henriks fødselsdag og sendte soldaten i et styrt på seks til otte meter ned ad bastionen.

Ulykken kostede en 26-årig overkonstabel to en halv finger på højre hånd og forbrændinger på begge ben.

Sagen kører videre som en overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, og indtil den er afsluttet, er saluteringen på Kronborg ikke frigivet, skriver Helsingør Dagblad.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip