Kaos da spædbarn fik hjertestop på fly - Nu har redningsmanden et vigtigt budskab

Et Norwegian-fly, der lettede fra den norske by Kirkenes mandag ved frokosttid, måtte nødlande i den finske by Rovaniemi, da et for tidligt født spædbarn fik hjertestop i luften.

Norske Arve M. Aasbak var passager ombord, da det blev råbt, at et lille barn var holdt op med at trække vejret og havde hjertestop. Det skriver iFinnmark.

Der var brug for en læge eller andet hjælp hurtigst muligt kaldte personalet ud i flyet, men ingen gjorde noget udover Arve, der rejste sig og hjalp barnet med livreddende førstehjælp.

- Patienten var livløs i nogle minutter. Da vi landede, fik han farve tilbage i ansigtet og kinderne og skreg, hvilket er et godt tegn, siger Arve, der har en baggrund inden for Forsvaret og derfor var i uniform, da situationen opstod.

Han beskriver situationen yderst dramatisk og kritiserer nu flypersonalets håndtering af sagen, som han hverken mener gjorde nok under selve hændelsen eller efterfølgende.

- Folk kommer let til at stivne i sådanne situationer, det forstår jeg godt, siger han, men kritiserer personalet for ikke selv at hjælpe barnet og for ikke at kontakte ham efterfølgende med en opdatering om situationen.

Læs også: En vaskeægte hverdagshelt: Hanne har ydet førstehjælp over 100 gange

- Det ville være naturligt, når man har været med til at genoplive et livløst barn, at flyselskabet lige ringer og spørger, hvordan man har det. Samt giver informationer om, hvordan det gik med barnet efterfølgende, siger Arve M. Aasbak til iFinnmark.

Han gav sit telefonnummer til flypersonalet. Norwegian siger selv, at de mener, at de har gjort det, de kunne ved at nødlande flyet og få en ambulance til at stå klar ved landingen. Derefter er det ude af deres hænder, lyder det fra en talsperson.

Arve har endnu ikke fået en opdatering på, hvordan det går med barnet, men ser hændelsen som en påmindelse for alle om at træne og bruge førstehjælp aktivt, når der sker noget uventet som her.

Læs også: Kan du give hjertemassage til et barn? Brug 3 minutter på at se, hvordan du gør

Læs også: Sådan gør du: Se hvordan du skal yde førstehjælp ved hjertestop

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip