Kaos hersker i dansk antikorruptionsprojekt i Afghanistan

Nu advarer den fyrede direktør Seema Ghani Danmark mod ukritisk at fortsætte støtten til institutionen.

»Hvis der ikke sker noget radikalt med MEC, så skal danskerne tænke sig grundigt om, før de sender flere penge,« siger Seema Ghani til Politiken. Hun afviser alle beskyldninger.

MEC skal både holde øje med korruptionen i den afghanske regering, hos myndighederne, i parlamentet og i civilsamfundet. Danmark støtter MEC med op mod 25 millioner kroner, mens Storbritannien betaler resten.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) kalder affæren for »rigtig uheldig og utrolig ærgerlig«.

»Men vi har ingen mistillid til institutionen MEC, som er vores og det internationale samfunds flagskib mod den afghanske korruption, og Danmark vil fortsætte sin støtte,« siger Christian Friis Bach, der vurderer, at der i den konkrete sag er tale om en personalesag og ikke en politisk sag.

En intern undersøgelse har ellers ikke afsløret økonomiske uregelmæssigheder eller misbrug i forbindelse med Seema Ghanis ledelse, og en ekstern undersøgelse af sagen ventes færdig i løbet af en måned, skriver Politiken.

Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V), er stærkt utilfreds med manglende orientering af Folketingets Udenrigsudvalg.

»Ministeren sagde, at han ville orientere os om alle større sager og mistanker, så det er mærkeligt, at vi skal høre om det her gennem Politiken. Det havde været nærliggende, at ministeren som erklæret tilhænger af åbenhed havde fortalt os om det her,« siger han.

Dagens Gossip