Kaos hos Formel 1-team: Tvunget til kørerskifte

Skrevet af admin

12/03/2015

Dagens topnyheder

Den hollandske racerkører Giedo van der Garde skal køre søndagens australske grandprix i Melbourne for Formel 1-teamet Sauber, selvom det schweiziske team ikke vil bruge ham.

Sauber har tabt sin appel, efter at højesteret i staten Victoria i Australien havde givet Giedo van der Garde rettens ord for, at Sauber fejlagtigt havde droppet ham som en af teamets faste kører.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dermed må enten brasilianske Felipe Nasr og svenskeren Marcus Ericsson vige pladsen for hollænderen.

Giedo van der Garde mener, at Sauber havde lovet ham et af sæderne til 2015-sæsonen, inden han blev droppet.

Han tog i første omgang sagen til en schweizisk voldgiftsret, og onsdag stadfæstede højesteret i staten Victoria i Australien, at Giedo van der Garde skal køre for Sauber.

Både Nasr og Ericsson bringer en masse sponsorpenge med ind til det økonomisk pressede team. Sauber kan nu komme i store problemer med sponsorer på grund af sagen.

Sauber er rystet over dommen.

- Der er ingen praktisk måde, at vi kan tillade hr. van der Garde at køre vores nye bil C34 Ferrari, som han aldrig har kørt i før.

- Sidste gang, han kørte et løb, var i november 2013, siger Saubers advokat, Rodney Garratt, som igen gør opmærksom på, at teamet føler, at det er for farligt at lade Giedo van der Garde køre.

Sauber havde en skidt 2014-sæson uden at score point i 19 løb. Men teamet har vist gode takter i optakten til denne sæson, som starter i Australien.

For eksempel satte Nasr den hurtigste tid på andendagen af den første testkørsel i Jerez.

Giedo van der Garde kørte Formel 1 for Caterham i 2013-sæsonen.

Fredag køres der to træninger i Melbourne. Lørdag køres der en træning og kvalifikationen, og søndag selve løbet.

/ritzau/