Kaos i 1. divison fortsætter: Ny sag

Tidligere på foråret kunne BT afsløre, at 1. divisionsklubben Brønshøj Boldklub i strid med reglerne havde udbetalt kørepenge til sine amatørspillere, hvilket DBU senere straffede med seks minuspoint og 200.000 kr. i bøde. Nu er Hobro IK under mistanke for samme forseelse.

DBU bekræfter over for sporten.dk, at AB har indgivet en klage over konkurrenterne fra 1. division, og at man nu vil overveje at undersøge klubbens forhold nærmere:

- Ja, DBU har modtaget en klage fra AB vedrørende skatteforhold i Hobro IK, skriver DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, i en mail til BT.

Hvordan stiller DBU sig til sagen?

- DBU's Disciplinærudvalg vurderer i øjeblikket, hvordan udvalget vil forholde sig til klagen fra AB. Vi går jo ud fra, at klagen stadig er gældende selv efter, AB reddede deres eksistens i divisionen, skriver Lars Berendt.

Straffes Hobro på samme måde som Brønshøj, risikerer klubben at måtte forlade 1. division, idet en pointstraf på mere end et point vil sende klubben under nedrykningsstregen, i stedet for Skive, der i går på allersidste spilledag måtte se sig selv trække nedrykningsbilletten trods en sejr over netop Hobro, fordi Brønshøj samtidig fik 2-2.

Sagen om Hobro begyndte, da SKAT på eget initiativ indledte sager mod flere af klubbens spillere, hvilket Jyllands-Posten omtalte i marts, hvorpå AB altså klagede til DBU.Historien om Hobro er bare den seneste i en kaotisk 1. division, der i denne sæson har været ramt af en stribe disciplinærsager. FC Fyn gik konkurs i efteråret og blev taberdømt i de resterende kampe; FC Hjørring blev tvangsnedrykket på grund af dårlig økonomi, men har dog anket og får først afgjort sin sag endeligt den 25. maj; Brønshøj blev som nævnt fratrukket seks point for at handle i strid med reglerne i forbindelse med udbetaling af kørepenge, og nu følger så sagen mod Hobro.

Det er ikke lykkedes BT at få en kommentar fra Hobro IK.

 

 

Dagens Gossip