Kaos og sang i Brasiliens underhus før skæbneafstemning

Skrevet af admin

17/04/2016

Dagens topnyheder

En session i underhuset i Brasiliens kongres, som søndag aften stemmer, om præsidenten skal stilles for en rigsret, åbner under kaotiske scener.

Parlamentarikere er ifølge nyhedsbureauet Reuters kommet i håndgemæng. Nogle synger patriotiske sange og slagord som "rigsret nu", og "der bliver ikke noget kup".

Partilederne er i gang med deres afsluttende bemærkninger, før de 513 medlemmer skal stemme.

Underhuset i den brasilianske kongres stemmer om, hvorvidt de mener, at Rousseff skal stilles for en rigsret for blandt andet at have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Brasiliens første kvindelige præsident har på det seneste skabt voldsomt røre i det sydamerikanske land, hvor "jernladyen" ellers tidligere nød stor opbakning.

Men den seneste tid har et stort antal demonstranter krævet hendes afgang under en dyb politisk krise, som har lammet og splittet Sydamerikas største nation og største økonomi.

Det kræver 342 stemmer i underhuset at godkende rigsretssagen. Hvis to tredjedele af medlemmerne i underhuset stemmer for, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet stemmer for.

/ritzau/AFP