Kapitalfond skal hjælpe Mikkeller-øl med at erobre USA

Skrevet af admin

01/06/2016

Mest læste i dag

Den danske ølbrygger og iværksætter Mikkel Borg Bjergsø har solgt en del af ejerskabet i bryghuset Mikkeller til den amerikanske kapitalfond Providence Equity.

Det skriver FødevareWatch, som har talt med hovedpersonen.

Kapitalfonden har købt sig ind i Bjergsø Holding ApS, som hidtil har været eneejer af Mikkeller.

Med købet kommer den amerikanske kapitalfond således til at få en andel af ølmærket Mikkeller samt Mikkeller-barerne, som er placeret i byer som San Francisco, Bangkok, Reykjavik, Barcelona, Aarhus og København.

Mikkel Borg Bjergsø siger, at han har solgt "en minoritetsdel" til den amerikanske kapitalfond. Salget er sket i Bjergsø Holding ApS, som var iværksætterens øverste holdingselskab.

- Nu er det i stedet Beer Geek Breakfast Holding ApS, som er mit øverste holdingselskab. Navnet er valgt, fordi det var den første øl, der startede det hele ved at blive utrolig populær, siger Mikkel Borg Bjergsø til FødevareWatch.

Han kommer selv til at sidde på direktørposten i Bjergsø Holding, mens kapitalfonden får en enkelt plads i bestyrelsen. Den går til amerikaneren Jesse Michael Du Bey, der er vicepræsident i fonden.

Mikkel Borg Bjergsø vil dog stadig have det sidste ord.

- Mit nye holdingselskab ejer stadig klart det meste. Præcis hvor meget, det holder jeg for mig selv, men det er højt, og det er kun en minoritetsdel, de har fået, siger han.

Han ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange millioner det har kostet amerikanerne at få fingre i bryghuset.

I februar 2015 købte Mikkeller det amerikanske bryghus Alesmiths faciliteter i San Diego i det sydlige Californien.

Årsagen var, at man ville satse stærkere på det amerikanske marked.

Den nye investor er endnu et skridt på vejen til at erobre markedsandele i USA. Pengene skal nemlig ifølge FødevareWatch blandt andet bruges til at udvikle de nye faciliteter i San Diego.

/ritzau/