Kapitalfond vil købe hele Scandlines

I hvert fald meddeler ejerne af Scandlines, der er kapitalfondene 3i og Allianz Capital Partners med hver 50 procent, at 3i har indgivet et købstilbud på Allianz' ejerandel.

Prisen bliver ikke offentliggjort, men der er tale om en handel i milliardklassen. De to kapitalfonde købte hele Scandlines - der er et af Europas største færgerederier - i 2010 for 11,3 milliarder kroner.

Det fremgår af meddelelsen torsdag morgen, at ejerne de seneste seks måneder har modtaget en række købstilbud på selskabet, men de har tilsyneladende ikke være gode nok. I hvert fald er det endt i en handel mellem de nuværende ejere. I kapitalfonden 3i peger direktøren og landechefen i Tyskland, Peter Wirtz, på mulighederne for vækst som en årsag til købstilbuddet.

»Scandlines er en fremgangsrig og lønsom virksomhed, og vi er tilfredse med at investere yderligere for at få det fulde udbytte af selskabets vækstpotentiale,« siger Peter Wirtz i meddelelsen og tilføjer:

»Scandlines' langsigtede potentiale kommer til udtryk ved selskabets banebrydende grønne initiativer på ruten Rødby-Puttgarden og beslutningen om at bygge to nye færger til Gedser-Rostock-overfarten. De nye færger vil øge kapaciteten og frekvensen på overfarten og dermed løfte omsætningen.«

Allianz-direktøren Jörg Spanier forklarer, at baggrunde for, at hans kapitalfond vil sælge, er strategisk.

»Vores investering i Scandlines har varet over seks år, hvilket er den sædvanlige gennemsnitlige investeringsperiode for en kapitalfond. Med afsæt i det nuværende positive miljø for virksomhedshandler besluttede vi at overveje vores strategiske muligheder, som også omfattede et potentielt salg af vores ejerandel. Vi har - blandt flere andre tilbud - modtaget en henvendelse fra 3i og indledt en konstruktiv dialog,« siger Jörg Spanier i en kommentar i meddelelsen.

Dagens Gossip