Kapitalfonde forbereder bud på dankortet

Det skriver Børsen, som har talt med flere kilder i kapitalfonde og investeringsbanker.

»10 milliarder kroner har været nævnt som pris, men jeg tror godt, det kan ende med at blive dyrere. Nets er en lækkerbisken for kapitalfonde, og der vil være mange af de store, amerikanske fonde, der kommer til at kigge nærmere på den. Det samme vil de større nordiske fonde, men de kan blive nødt til at gå sammen om at løfte den, fordi den er så stor,« siger en kilde i en af de store investeringsbanker til Børsen.

Blandt de interesserede kapitalfonde nævnes amerikanske giganter som Advent, Kohlberg Kravis Roberts (KKR) og Bain Capital, mens det er EQT, Nordic Capital og Altor, der er de oplagte bydere i Norden.

Nets omsatte sidste år for seks milliarder kroner og tjente 700 millioner kroner på den primære drift. Selskabet har en markedsandel på 45 procent i Norden og er Europas næststørste uafhængige kortprocessor.

Nets er sat til salg efter at der inden for de seneste år er sket en rivende udvikling indenfor digitale betalingsmidler, hvor også store it-spillere som Google, Facebook og indiske Tata er kommet ind på markedet. Det betyder, at det er helt nødvendigt at poste store summer i at udvikle tjenester for at bevare Nets' ledende rolle på det nordiske marked. Det er de 200 nordiske banker, der - sammen med Nationalbanken - ejer Nets ikke interesserede i. Derfor er et salg det eneste alternativ, forklarede bestyrelsesformand i Nets og Nordea-direktør, Peter Lybecker torsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip