Kapløbet om dansk Oscar er i gang

De tre film, hvoraf én har chance for at blive Oscar-kandidat, er Thomas Vinterbergs »Jagten«, Joshua Oppenheimers »The Act of Killing« og Michael Noers »Nordvest«.

Det er en komité med syv repræsentanter fra den danske filmbranche og Filminstituttet, som har taget stilling til, hvilke film der er kandidater til den danske indstilling, og det er også den komité, der om halvanden måned vælger den endelige film, som skal kæmpe om en nominering med andre udenlandske film.

I alt har listen over danske bud til indstillingen været 17 spillefilm og syv dokumentarfilm lang, og de sidste stemmer på den danske kandidat falder formentlig 26. september.

Formanden for komitéen, direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen, mener, at Danmark og dansk film står i en »privilegeret situation«.

»Akademiets medlemmer har et godt et øje til Danmark, fordi vi gennem de seneste år konstant har leveret film af høj kunstnerisk kvalitet, og igen i år står vi med en række film, som, vi kan se, har internationalt potentiale. Vi har valgt tre film, der enten har vist, at de gør sig internationalt, eller står lige foran at skulle til det,« siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det skal nok strømme ind med masser af bud på, hvilken dansk film der ville være den helt rigtige at indstille, men komité-medlemmerne vil se nærmere på, hvordan de tre titler klarer sig ude i verden. Vi vil nu gå i tænkeboks, inden vi tager den store beslutning,« siger Henrik Bo Nielsen.

Tre gange inden for de seneste ti år er danske film blevet nomineret, nemlig i 2006 med Susanne Biers »Efter brylluppet«, i 2010 endnu engang med en Bier-film, »Hævnen«, som også vandt, og endelig sidste år med Nikolaj Arcels »En kongelig affære«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip