Karabatic: Fransk finalefordel kan være væk mod Danmark

De franske håndboldherrer har de seneste mange år haft taget på sine modstandere, hver gang holdet har stået i en finale.

Stjernen Nikola Karabatic mener, at franskmændene har fået en selvforstærkende effekt ud af holdets otte finalesejre ved EM, VM og OL siden 1995, men den fordel har Frankrig måske ikke længere i forhold til Danmark.

- Vi har vundet de sidste mange finaler. Jeg tror, at det skyldes, at vores spillere har en masse erfaring og spiller i de bedste klubber i verden. Og så har vi stor erfaring med at spille finaler. Det har været en stor fordel for os tidligere.

- Men nu står vi over for Danmark, der også har spillere, som har erfaring fra den slags kampe, siger Nikola Karabatic.

- Det bliver meget svært mod Danmark, som også har publikum i ryggen, tilføjer han.

Danmark har ligesom Frankrig stået i en del finaler de senere år. I 2008 og 2012 vandt Danmark EM, og det er blevet til sølv ved VM i 2011 og 2013, hvor Ulrik Wilbeks mandskab blev slået af henholdsvis Frankrig og Spanien.

En af de toneangivende spillere på det danske hold har været Mikkel Hansen, som Karabatic nærer dyb respekt for.

- Mikkel er en god spiller og en god afslutter. Han er en af de bedste afsluttere i hele verden. Han kan score fra ni meter og skyder meget varieret.

- Derudover er han god til at aflevere bolden videre - generelt god i angrebet, hvor han er en af de bedste i verden, siger Karabatic.

Frankrig har vundet VM-guld i 1995, 2001, 2009 og 2011, OL-guld i 2008 og 2012 og EM-guld i 2006 og 2010. Danmark har i samme periode vundet EM-guld i 2008 og 2012.

Søndagens finale begynder klokken 17.30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip