Karadzic anklages igen for folkedrab

Torsdag valgte appeldommere ved krigsforbryderdomstolen i Haag at genindsætte et punkt om folkedrab i anklageskriftet imod ham. Domstolen valgte ellers at droppe anklagepunktet i fjor, da man vurderede, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at underbygge, at han var arkitekten bag bosnisk-serbiske angreb i syv områder i Bosnien i 1992.

Karadzic er samtidig tiltalt for ti andre tilfælde af krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden under krigen i Bosnien, der kostede cirka 100.000 mennesker livet og sendte over to millioner mennesker på flugt. Han mistænkes blandt andre for at have spillet en hovedrolle i Srebrenica-massakren i juli 1995, da 8.000 muslimer blev slået ihjel i den værste enkeltstående krigsforbrydelse i Europa siden Anden Verdenskrig.

I 2007 fastslog Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) i en skelsættende kendelse, at massakren på omkring 8.000 muslimer i Srebrenica var et folkedrab. Kendelsen lå på linje med en tidligere kendelse fra FNs Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

I de seneste 18 år er de jordiske rester af 5.650 ofre i Srebrenica blevet begravet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip