Karen Hækkerup kræves undersøgt i Zornig-sag

Skrevet af admin

06/02/2014

Dagens topnyheder

Flere partier forlanger nu, at advokatundersøgelsen om Annette Vilhelmsens (SF) million til Lisbeth Zornig Andersen skal udvides til også at omfatte en bevilling på en halv million kroner, som tidligere socialminister Karen Hækkerup (S) gav til Lisbeth Zornig.

Karen Hækkerup lovede Lisbeth Zornig Andersen en halv million kroner til at undersøge såkaldte nomadefamilier, der flytter i eller mellem kommuner, skriver DR Nyheder.

Men det var lang tid før, at der lå en projektbeskrivelse og et budget, viser dokumenter i en aktindsigt, som DR Nyheder har fået.

Den 13. november 2012 skriver en specialkonsulent i Socialministeriet til Huset Zornig:

- I skal sende os en projektbeskrivelse og et budget. På baggrund af dette, så snart vi kan godkende projektbeskrivelsen, kan vi så bevilge jer 0,5 millioner kroner.

30. november 2012 skriver en medarbejder i Huset Zornig tilbage til ministeriet.

- Hermed vores ansøgning, som jeg håber matcher det ønskede. Vi søger om 500.000 kroner PLUS moms.

Svaret på dette lyder den 4. december 2012 - lang tid før der overhovedet var givet en bevilling - at "bevillingen er inkl. moms".

Flere partier undrer sig nu over, hvordan ministeriet kan vide, at bevillingen skal være på 500.000 kroner inklusiv moms, før der ligger et budget.

Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, siger:

- Det viser klart, at her ligger en aftale om at udbetale 500.000 kroner til et projekt, man ikke kender. Og hvad er det? Ja, det er jo aftalt spil.

Han vil derfor have Karen Hækkerups tid som socialminister med i den advokatundersøgelse, der nu er ved at blive sat i gang af Vilhelmsens millionstøtte til Zornig i forbindelse med projekt Stemmer på Kanten.

Også Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at der kan have været problemer i forbindelse med bevillingen.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra daværende socialminister Karen Hækkerup. Hun henviser til ministeriet.

Lisbeth Zornig Andersen siger til DR Nyheder, at Huset Zornig fik beløbsrammen på 500.000 kroner hen over sommeren 2012, men at man ikke opfattede det som et løfte.

/ritzau/