Karina Adsbøl: Regeringen sjofler ankesager

Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl, er stærkt utilfreds med, at ministeren for sociale forhold, Manu Sareen, R,  ikke vil se på de negative konsekvenser af nedlæggelsen af Det Sociale Nævn.

Regeringen (S, R, SF) samt Enhedslisten droppede pr. 1. juli sidste år nævnet, der tog sig af de sager, som ankestyrelsen for det sociale område afviste som værende ’ikke-principielle’. Denne tolkning har bevirket, at cirka 90 procent af klagerne har været behandlet i de nu nedlagte nævn.

- Det har vist sig at være en rigtig dårlig beslutning. Dels har denne givet en stadig voksende pukkel af sager i Ankenævnet, dels er regeringens argumentation for at droppe de sociale nævn, nemlig at man ville forenkle sagsbehandlingen, tabt på gulvet og endelig betyder en total mangel på frister for behandling af sager, at disse kan trække ud i årevis, siger Karina Adsbøl.

- Nu kan kommuner og ankenævn sende sager frem og tilbage i en uendelighed, siger hun.

I et forsøg på at få regeringen til at erkende dette samt få ministeren for sociale forhold på banen, har Karina Adsbøl stillet spørgsmål til ministeren, om denne vil fastsætte en frist for, hvor længe en kommune må være om at træffe afgørelse i en sag, som ankestyrelsen har sendt til en kommune.

- Det afviser ministeren, siger Karina Adsbøl, som konstaterer, at afvisningen vil få antallet af uafklarede socialsager til fortsat at vokse og borgerne bliver taget som gidsler i den lange proces.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip