Karina Lorentzen: Én kommune kræver borgerinddragelse

Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V) vil gerne lægge Trekantsområdet sammen til en kommune for at opnå større politisk gennemslagskraft , skriver lokalavisen.dk.

Karina Lorentzen, lokalvalgt folketingsmedlem (SF), siger:

- Jeg tror helt sikkert, der kan være behov for samlet at tale områdets sag og det er ikke uden betydning, hvis man skal lægge pres på Christiansborg i relevante sager. Vi har at gøre med et vægtigt industriområde med mange arbejdspladser og som fortsat skal være et vækstområde og det kræver fokus på infrastruktur, uddannelsesinstitutioner og placering af myndigheder, som er et nationalt anliggende. Men spørgsmålet er, om det kræver at man laver en hel nykommune for at opnå den gennemslagskraft?

Jørn Pedersen: Trekantområdet skal være én kommune

- Men da man lavede kommunesammenlægningen, viste analysen, at man skal passe på med alt for store kommuner, fordi det giver deciderede stordriftsulemper og kan blive dyrere for borgerne. Derfor synes jeg, det vil være rigtigst at lade det komme til afstemning blandt borgerne i de berørte kommuner. En så vigtig beslutning kræver en høj grad af demokrati, siger Karina Lorentzen.

Dagens Gossip