Karina Lorentzen: En ny start for SF

SF sig i dag ud af regeringen, og samtidig har partiets formand Anette Vilhelmsen meddelt, at hun ikke genopstiller som formand.

Karina Lorentzen Dehnhardt fra Kolding, partiets fungerende gruppeformand, trak sig natten til torsdag fra posten. Hun siger:

- Jeg er rigtig ked af, at Anette Vilhelmsen stopper som formand, og jeg vil gerne takke hende for at have stillet sig i spidsen for vores parti. Jeg synes SF har vist sig meget regeringsduelige, hvor vi har været med til at træffe en række endog meget svære beslutninger, forklarer Karina Lorentzen Dehnhardt.

Salget af DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har været udslagsgivende, idet SF landledelse indstillede til folketingsgruppen at acceptere salget, hvilket har været svært for SF’s tidligere gruppeformand.

- Jeg var en skarp kritiker af DONG-salget. Jeg ønskede, at SF skulle bruge sin politiske kapital i en regering med respekt for, at man er tre forskellige partier til at bremse den aftale. Jeg ønskede aldrig et formandsvalg eller at vi skulle ud af regeringen, men det er formandens beslutning. SF skal finde en ny formand, og derfor skal partiet nu igennem en demokratisk proces, hvor der skal indkaldes til landsmøde, hvor partiets medlemmer skal høres.

- Jeg håber, at valget af en ny formand for SF kan være med til at revitalisere partiet, så vi kan få en ny start, hvor vi igen kan komme med stærke SF-markeringer. Det er ikke holdbart med et kampvalg, og jeg håber på, at folketingsgruppen kan komme med en samlet indstilling til en ny formand for partiet, slutter Karina Lorentzen Dehnhardt.

Dagens Gossip