Karlsson beder EU-parlamentsformand granske Messerschmidt

Sagen om Morten Messerschmidts (DF) omgang med skatteyderbetalte EU-midler triller nu ind på formand for Europaparlamentet, tyskeren Martin Schulz', bord.

Dansk Folkepartis afhoppede medlem af Europaparlamentet, Rikke Karlsson, har fredag i en mail til Martin Schulz redegjort for sine forsøg på at få indsigt i økonomien bag organisationerne Meld og Feld, som Messerschmidt står i spidsen for.

I brevet beder Karlsson formanden om at "hjælpe mig med at få tilvejebragt disse oplysninger, så jeg kan få en viden om, hvad jeg er ansvarlig for".

Her kalder hun hele affæren omkring pengestrømmene i Meld og Feld for "en penibel sag".

Og hun opruller sine forgæves forsøg på - siden april i år - at få indsigt i, hvordan millionerne i den politiske organisation Meld og den dertil hørende fond Feld er brugt.

- Det er mig meget magtpåliggende at bede om at få oplysninger om disse fonde, som jeg ved mit medlemskab var ansvarlig for, skriver hun og fortsætter:

- Om end jeg har været ganske insisterende, har jeg måttet erkende, at jeg ikke er i stand til at få disse oplysninger fra Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt har under hele forløbet afvist at fremlægge de nøjagtige detaljer i regnskaberne, som Rikke Karlsson ellers har efterspurgt.

Og fredag er det kommet frem i Berlingske, at Meld i al stilhed i denne uge har betalt i omegnen af en million kroner tilbage til Europaparlamentet efter "skødesløs" omgang med EU-støtte.

Morten Messerschmidt siger dog til Ritzau, at pengene handler om en personalesag tilbage fra 2014, som stammer fra før, Messerschmidt fik ansvaret for organisationen.

Siden er der kommet revisionsrapporter fra Meld og Feld, der dog ikke går i detaljer med, hvad millionerne konkret er gået til.

Og det er da heller ikke dem, som Rikke Karlsson vil have Martin Schulz - der også er formand for parlamentets Præsidium - til at interessere sig for, understreger hun i mailen:

. Min henvendelse handler specifikt om selve regnskabet og tilhørende bilag til regnskabet 2014, og så snart det er muligt også regnskabet for 2015.

Morten Messerschmidt har annonceret, at både Meld og Feld vil blive lukket ned som organisationer ved årets udgang.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip