Karlsson om nedtur: På afstand er resultatet i orden

Lige da det skete, føltes det som en gevaldig mavepuster, men efter at pulsen er kommet ned i normalt leje, er ishockeylandstræner Jan Karlsson ganske afklaret omkring Danmarks overtidsnederlag til Schweiz ved VM tirsdag eftermiddag.

Danskerne førte med 2-0, da der manglede ti minutter, men endte alligevel med at tabe 2-3 efter forlængelse. Karlsson erkender dog midt i ærgrelsen, at hans hold især i første periode havde været under stort pres.

- Når man fører med 2-1 godt to minutter før tid, så vil man have de forbandede tre point. På lidt afstand er det nok retvisende, at det blev 2-2, men den var svær at sluge, siger Jan Karlsson.

Efter Frederik Storms og Nikolaj Ehlers' overtalsscoringer i første periode havde danskerne tilsyneladende kampen under kontrol.

Hverken i anden periode eller første halvdel af tredje periode fik schweizerne etableret samme tryk som i kampens første tredjedel.

- Til sidst blev Schweiz lidt desperate, og så går det nogle gange sådan. Vi var måske blevet lidt forbavsede over, at de ikke havde mere at komme med i begyndelsen af tredje periode, siger Jan Karlsson.

Selv om to point er gledet ud af handskerne på spillerne, og de alle havde svært ved at finde en skøjte at stå på efter kampen, kan de dog glæde sig over at være det første danske A-landshold, der har taget point mod Schweiz ved et VM.

Samtidig fik Danmark igen vist, at holdet har niveau til at spille lige op med de fleste modstandere, mener landstræneren.

- Inden turneringen vidste jeg, at det ville blive en stenhård pulje. Men jeg var lidt i tvivl om mit holds kaliber. Det er jeg ikke længere, lyder det fra Jan Karlsson.

Danmark spiller næste gang på torsdag, hvor holdet står over for værtsnationen, Rusland.

/ritzau/

Dagens Gossip