Kasernelukninger smadrer sønderjysk folkesjæl

Tusindvis af tabte offentlige arbejdspladser har efterladt et hensygnende Sønderjylland. Og nu bliver det endnu værre, lyder det fra borgmestrene i to af landets største kasernebyer.

Forsvarschef Peter Bartram har peget på kasernelukninger i både Sønderborg og Haderslev, og med udsigten til tomme øvelsesterræner, skydeområder, undervisningslokaler og hotelfaciliteter er der bekymring hos Haderslevs borgmester.

- Vi er blevet strippet for offentlige arbejdspladser igennem årene. Og nu bliver vores egn ramt igen. Man tramper faktisk på en, der allerede ligger ned. Vi bliver tømt for soldater. Og det er en del af vores sjæl, der bliver pillet ud, siger Jens Christian Gjesing til Newspaq.

Det ligger fast, at forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner. Men kasernelukningerne skal først drøftes i forligskredsen på Christiansborg.

Haderslevs borgmester mener, at kasernen har en højere standard og er billigere i drift, end Forsvarets analyse bærer præg af. Og så er den blevet moderniseret for 150 millioner over de seneste ti år.

400 arbejdspladser er på spil, hvis kasernen må dreje nøglen om.

- Haderslev Kaserne er meget moderne og fleksibel med kontor. Den er særdeles velfungerende og billig at drive. Hvis vi mister kasernen kommer det til at gøre meget ondt, siger Jens Christian Gjesing.

I Sønderborg er borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten) rystet over udsigten til at miste kasernen. Det vil betyde et tab af 160 arbejdspladser og farvel til 600 elever.

- Det betyder meget for vores by, kommune og område. Vi kan ikke undvære vores kasserne. Og vi skal jo også have de unge til at være her. Efter uddannelse bliver de ofte hængende. Og det er vigtigt for at holde et Danmark i balance, at ikke alle skal være i de store byer, siger hun.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip