Kasi-Jesper skal begynde i femtebedste række

Der er umiddelbart lang vej tilbage til toppen af dansk håndbold for Jesper 'Kasi' Nielsen, der officielt har meddelt, at han vil skabe et nyt storhold.

Jesper 'Kasi' Nielsen vil igen stable et verdensklasse-håndboldhold sammen. Det gjorde han sidst med projektet AG København. En drøm bygget på fundamentet af Jesper 'Kasi' Nielsens hjerteklub i håndboldsporten, Albertslund Glostrup Håndbold.

I dag hører den klub til i landets femtebedste række, Kvalifikationsrækken. Derfor kan der være lang vej tilbage til toppen, hvis ikke Jesper 'Kasi' Nielsen finder en genvej.

Efter sin bratte exit fra håndbold-sporten med sit elskede AG København havde de færreste nok ventet, at Jesper 'Kasi' Nielsen nogensinde ville gøre comeback. Men tirsdag sprang han selv en bombe.

AGK skal genopstå stærkere end nogensinde før og alt ligger parat. Planen er igen at skabe et af verdens bedste håndboldhold, Europas største sportsshow og Danmarks stærkeste erhvervsnetværk, skrev Jesper 'Kasi' Nielsen blandt andet på Facebook.

Selskabet AG København gik konkurs sidste sommer, og alle medarbejdere, spillere og trænere er spredt for alle vinde. Efter konkursen gik licensen til at drive håndboldklub tilbage til AG Københavns moderklub, Albertslund Glostrup Håndbold. Den skulle således begynde forfra i 2. division, men på grund af det sene tidspunkt for AG Københavns konkurs måtte Albertslund Glostrup Håndbold se sig hensat til at spille videre i 3. division.

I foråret gik det dog helt galt for Albertslund Glostrup Håndbolds førstehold. Det endte som nummer 10 i rækken og skulle derfor ud i to afgørende playoff-kampe mod TIK Håndbold. Den samlede taber måtte fortsætte tilværelsen i landets femtebedste række, Kvalifikationsrækken. Albertslund Glostrup Håndbold tabte klart de to opgør, og i dag er klubben derfor at finde langt, langt væk fra dansk top-håndbold.

Vejen tilbage til toppen af dansk og international håndbold kan altså være temmelig uoverskuelig for Jesper 'Kasi' Nielsen. For det første kræver det, at han skaffer sig en licens. Den fik han som beskrevet hos Albertslund Glostrup Håndbold sidste gang. Går han den vej igen, vil hans nye projekt tage mange år.

Jesper 'Kasi' Nielsen kan dog også vælge en anden vej. For han kan også finde sig en anden klub, der til daglig spiller på højere niveau end Albertslund Glostrup Håndbold. Bliver han for eksempel enig med Ajax København om at overtage klubbens licens, ja så begynder Jesper 'Kasi' Nielsens nye håndbold-projekt i den næstbedste række, 1. division.

Det er dog ikke nok, at han bare bliver enige med en klub om at overtage licensen, forklarer Dansk Håndbold Forbunds leder af Klub- og Elitesektionen, Frank Smith.

- Helt generelt skal man søge om tilladelse hos DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) til at overtage en licens. Vores jurister og økonomer vil så kigge på sagen og komme med en konkret vurdering. Den ligger til grund for den endelig beslutning om at tildele en licens. Uden denne licens kan man ikke drive en håndboldklub under os, siger Frank Smith, der ikke forholder sig specifikt til Jesper 'Kasi' Nielsens nye projekt.

Dagens Gossip