Kasich og Cruz indgår pagt for at stække Trump

Skrevet af admin

25/04/2016

Dagens topnyheder

Republikanerne Ted Cruz og John Kasich er normalt rivaler, der begge forsøger at blive partiets præsidentkandidat til valget i november. Et kapløb som milliardær Donald Trump fører stort.

Nu har de to imidlertid indgået en pagt, der skal stække den rapkæftede milliardær og forhindre, at han når det magiske antal delegerede inden partikonventet i Cleveland til juli.

Det annoncerer de to kampagner i to separate meddelelser.

Mange af de resterende stater i Republikanernes primærvalg er stater, hvor vinderen tager alle de delegerede.

På den måde kan Ted Cruz og John Kasich spænde ben for hinanden, fordi Trump-modstanderne stemmer på forskellige kandidater.

Det skete eksempelvis ved valget i Florida i marts, hvor Donald Trump kun fik 45 procent af stemmerne, men vandt alle de delegerede.

- Vores mål er at få et åbent konvent i Cleveland, hvor vi er sikre på, at partiet vil vælge en kandidat, der er i stand til at forene partiet og vinde valget i november, siger John Kasichs rådgiver John Weaver i en meddelelse på Kasich-kampagnens hjemmeside.

Ted Cruz' kampagne vil nu fokusere fuldt ud på at vinde delegerede i delstaten Indiana, mens John Kasich fokuserer på delstaterne Oregon og New Mexico, hvor han bliver spået at have en chance for at vinde.

Donald Trump har vundet flest stater i primærvalget, men han kan få svært ved at samle 1237 delegerede, som det kræver for at blive præsidentkandidat, inden juli.

Hvis der ikke er en kandidat, der har nået det krævede antal delegerede inden partikonventet, vil det være konventets deltagere, der skal afgøre, hvem der bliver kandidat.

Her kan Donald Trump komme i problemer, fordi han er upopulær blandt partiets medlemmer.

Donald Trump har mandag morgen dansk tid tweetet sin misfornøjelse over den umage alliance.

- Wow, løgnagtige Ted og Kasich vil kollaborere for at holde mig fra nomineringen. DESPERATION!, skriver Donald Trump på Twitter.

Indiana er den første af de tre stater, der holder primærvalg. Det finder sted 3. maj.

/ritzau/