Kasper Hjulmand er ny cheftræner i FCN

Skrevet af admin

15/12/2015

Mest læste i dag

FC Nordsjælland ansætter Kasper Hjulmand som ny cheftræner. Dermed er Olafur Kristjansson ikke længere træner for Farum-klubben.

Kasper Hjulmand vender dermed tilbage til klubben, hvor han fejrede sin største succes som træner med et mesterskab i 2012.

Her bliver han en central figur i opbyggelsen af en ny ære i FC Nordsjælland.

Onsdag blev det også en kendsgerning, at FCN overtages af engelske investorer med Tom Vernon i spidsen.

- Jeg har gået og tænkt på, hvad det næste projekt skulle være. Første præmis var, at jeg vil være sammen med min familie.

- Der har været nogle forskellige muligheder. For et stykke tid siden fik jeg så et opkald fra Tom. Først for få timer siden traf jeg beslutningen om, at det skulle være det her, fortæller Kasper Hjulmand på et pressemøde i Farum.

Hjulmand var træneren, der i 2011/12 førte FC Nordsjælland frem til klubbens første danske mesterskab.

Siden stod han i spidsen for holdet i Champions League-gruppespillet, inden han skiftede til Bundesligaen og blev træner for Mainz.

Her var succesen knap så stor, og den danske træner blev fyret i klubben i februar 2015 efter bare et halvt år på posten.

Siden fulgte en periode med juridisk kamp mellem Hjulmand og Mainz, og først i dette efterår var den danske træner endeligt fri af sin kontrakt.

På det seneste har Hjulmand været sat i forbindelse med jobbet som træner for svenske Malmö FF efter Åge Hareide, men det blev i stedet FCN, der fik Hjulmands signatur på en kontrakt.

Hjulmand mener, at matchet er det rette for ham nu.

- Det er passionerede folk, der kommer ind. Vi vil arbejde fra kernen og arbejde på at gøre klubben stærkere. Vi vil arbejde videre fra det fantastiske akademi, der allerede er oppe at køre. FC Nordsjælland er et fantastisk sted at udvikle spillet og spillere.

- Jeg er sikker på, vi kan flytte os på fodbolddelen og på forretningsdelen. Det er et organisk projekt, det er ikke mange millioner og milliarder. Vi skal vokse på det eksisterende og vokse indefra og ud, siger Hjulmand.

/ritzau/