Kasper Hvidt: Dansk herrehåndbold halter efter

Hvis man sammenligner holdene i den danske Herre Håndbold Liga med dem, der når til semifinalerne i Champions League - også kaldet Final4 - vil de nemt blive løbet over ende.

Det vurderer den tidligere landsholdsmålmand, der nu spiller i KIF Kolding København, Kasper Hvidt.

- De hold, vi har set i Köln til Final4-stævnet (sidst i maj, red.), er de bedste. Og så er der det næste lag, som ligger omkring dem, der kom i kvartfinalen. Og så kommer de danske klubhold et skridt længere nede.

- Om det så hedder 3. division, ved jeg ikke. Men vi har ikke et dansk klubhold, der har været i stand til at markere sig internationalt overhovedet, siger KIF-målmanden.

Det skal dog siges, at Team Tvis Holstebros håndboldherrer løb med en bronzemedalje i EHF Cuppen, som er niveauet lige under Champions League, i den forgangne sæson. På vejen slog Team Tvis tilmed KIF Kolding ud.

Kasper Hvidt, der selv tidligere har spillet i FC Barcelona og tyske THW Kiel, vurderer, at hvis man ser bort fra hans gamle klub, konkursramte AG København, så skal man langt tilbage for at finde et dansk klubhold, der kunne følge med i de europæiske turneringer.

Og han får opbakning af sin holdkammerat Joachim Boldsen:

- Det er klart, at når vi kommer ud i Europa, hvilket vi har set igen og igen, så har man problemer.

- Undtagen AG København - men det var også et hold, der var fyldt med spillere, der havde været i udlandet i hele deres karrierer - så det kan man ikke rigtig bruge til så meget, siger Boldsen, der ligesom Hvidt har spillet i både den spanske og tyske liga.

Ifølge de to veteraner fra KIF Kolding København vil den letteste måde at optimere den danske herreliga på være penge.

Men det er urealistisk, at man nogensinde kan nå de summer, der findes i udenlandske topklubber.

I stedet skal der noget mere langtidsholdbart til, påpeger Kasper Hvidt:

- Det kræver først og fremmest tålmodighed. Det gik lynhurtigt i AG København. Der var ikke nogen af de andre klubber, der havde en chance for at konkurrere med den økonomi, der var i AG, og som så heller ikke holdt.

- Derefter handler det om uddannelse, siger Hvidt og tilføjer:

- I KIF Kolding København er vi fem spillere, der spillede Final4 i Champions League sidste år. Og det handler om at bruge den erfaring og give den videre til de unge.

- Og hvis de bliver gode nok, så skal de selvfølgelig selv til udlandet, mener KIF-målmanden.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip