Kasper Hvidt efter CL-øretæve: Vi spillede for passivt

Skrevet af admin

16/09/2015

Dagens topnyheder

Et nederlag på syv mål blev facit, da KIF Kolding København onsdag aften spillede holdets første kamp i Champions Leagues gruppe B.

De danske håndboldmestre tabte 26-33 ude til svenske IFK Kristianstad efter en skuffende indsats.

- Vores aggressivitet skal op på et helt andet niveau. Vi spillede alt for passivt i alle spillets faser, siger KIF Kolding-målmand Kasper Hvidt.

Efter en lige begyndelse på kampen kom gæsterne til at halse bagud, og IFK Kristianstad førte 16-10 ved pausen.

- Vi fik egentlig en meget god start og kørte meget efter vores gameplan. Men så må man sige, at vi havde en meget ukoncentreret periode. Vi kom fem mål bagud, og så var vi stort set på hælene i resten af kampen, siger Kasper Hvidt.

Den 39-årige målmand mener, at KIF Kolding kan lære en del af hjemmeholdets aggressive forsvarsspil, der var med til at give IFK Kristianstad en stor føring.

- Kristianstad udnyttede det faktum, at dommerne ofte forfalder til at markere for passivt spil, når man får skabt et aggressivt forsvar og får lavet en del frikast.

- I den fase havde vi en tendens til stort set hele tiden at lave indspil til stregen, og de snuppede alle de indspil og scorede på kontra.

- Det var stort set de fem-seks kontraer, der lukkede kampen, og hvor vi stort set ikke fik kastet bolden på mål. Deres meget aggressive forsvarsspil var helt klart en fordel for dem, og det er måske en lektie, som vi kan tage med hjem.

Der resterer endnu 13 kampe i gruppe B for KIF Kolding. De seks bedste af de otte hold i gruppen går videre.

- Skal vi have forhåbninger om at gå videre, skal der helt andre boller på suppen. Man kan kalde det et wakeup-call.

- Nu er Champions League gået i gang, og i de resterende 13 kampe skal vi forbedre en masse tekniske ting, men også vores indstilling til, hvordan man egentlig spiller Champions League, siger Kasper Hvidt.

KIF Koldings næste kamp i Champions League bliver spillet den 27. september.

Her tager holdet mod tyske Rhein-Neckar Löwen.

/ritzau/