Kasper Hvidt vil realisere elitedrøm

- Det er ikke så lang tid siden, vi spillede mod Bundesligaens nummer ét i Brøndby Hallen. Det bliver ikke meget mere tophåndbold og elitært end det, siger Kasper Hvidt.

Han mener, at forsøg på at tale KIFs tværgeografiske projekt ned som et københavner-mandskab, dels hænger sammen med kampen om de sponsorkroner, der er i spil efter AG Københavns kollaps, dels er et udspring af, hvordan man definerer en klub.

- Jeg tror, de siger det, fordi de vil vinde markedsandele. Det er det ene. Det andet er, at de har et romantisk og foreningsmæssigt syn på, hvad det er at være en klub og have elitehåndbold. Det er åbenbart for dem, at man fra lilleput til senior prøver at skabe gode hold, siger målmanden.

- Det gør vi også, men det sker i Kolding. Det elitære, vi giver København, det er et professionelt håndboldhold for seniorer. Og hvis du ser elitehåndbold som dét at drive et hold på højeste plan, så siger jeg: Det har vi. Det har de andre jo slet ikke. De har til gengæld en ungdomsafdeling, siger Kasper Hvidt.

Han vil dog gerne ændre på det faktum ved at prøve at skabe et elitemiljø for talenter i København.

- Jeg vil gerne videregive mine næsten 20 års erfaring til unge talenter. Vi har gode faciliteter ude i Idrættens Hus, hvor der er meget plads. Der kunne vi sagtens have flere folk med, der kunne opleve, hvordan de bedste træner. For én ting er, at man har noget praktisk erfaring, når man engang stopper, og man så står i et par cowboybukser ved siden af og siger: Du skal gøre sådan her. Noget andet er, at man rent faktisk viser andre, hvordan man udfører arbejdet, siger Kasper Hvidt.

Han forestiller sig et samarbejde med klubber, der har åbenlyse talenter gående, der så kan få lov til at træne fysisk sammen med KIFs spillere i København, som ud over Hvidt selv er Lars Jørgensen, Joachim Boldsen, Kim Andersson og målmand Søren Westphal, ligesom de kan involveres i de håndbold-træninger, der foregår, når både øst- og vest-delen af KIF-truppen er samlet i Brøndby og derigennem høste værdifuld erfaring til deres videre udvikling.

- Hvis jeg i en alder af 17-20 år havde fået sådan en mulighed, så ville jeg da virkelig have taget den med kyshånd og sagt, hvor skal jeg stille op, siger Kasper Hvidt, der dog har forberedt sig på, at nogle vil beskylde ham og KIF for at forsøge at fiske Sjællands talenter.

- Det har intet at gøre med, at talenterne skal sluses ind i KIF-regi. Det handler om at lave et - kald det - elitecenter, hvor vi står for at vise, hvordan vi træner. Vi har en fysisk træner, som har enorme kompetencer. Han kan se på talenterne og sige, hvad han synes, der skal til for de her unge. Og nogle af dem kan så også deltage til træningen på det højeste niveau, der findes i Danmark, siger Kasper Hvidt.

- Mange vil få mulighed for at snuse til håndbold på højeste niveau. Jeg vil da ikke lægge skjul på, at de bedste vil jeg gerne have over og træne 100 pct. med os. Alle klubber vil jo gerne have fat i de bedste. Men det er måske kun én ud af 20, der bliver 'de bedste', fastslår målmanden, der mener, at de 19 andre, der ikke vælger KIF eller ikke kan blive en del af klubben, vil komme de øvrige sjællandske klubber til gode.

Han har vendt elite-talent-idéen med flere trænere, heriblandt Peter Bredsdorff-Larsen, ungdomslandstræner Henrik Kronborg og Thor Munkager i Nordsjælland. Og så Kasper Hvidt har talt med træneren for 2. divisionsholdet FIF, Jesper Monrad, der har nogle ynglingelandsholdsspillere i sin trup.

- Jeg skal mødes igen med Jesper Monrad 17. april, hvor vi skal se, om vi kan strukturere det lidt mere, så vi kan få sat et elitemiljø i stand frem mod næste sæson, siger Kasper Hvidt, der på længere sigt sagtens kan se andre klubber blive involveret i samarbejdet. Og jo flere, der får gavn af hans erfaring jo bedre.

- Tænk om man kan sige den dag, man stopper, at man har gjort alt for at gøre nogle andre gode. Jeg tror da, alle har et ønske om at give sine erfaringer videre. Det vil gøre alle tilfredse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip