Kasper Schmeichel dyster mod nær ven på Wembley

Kasper Schmeichel og Joe Hart kender hinanden, fra de var helt unge talenter i Manchester City.

I aften står de over for hinanden, hvis Joe Hart som ventet spiller for England i testkampen mod Danmark på Wembley.

I efteråret mødte Kasper Schmeichels klub Leicester netop City og Joe Hart i Liga Cuppen, og det endte med et nederlag for danskeren på 1-3.

- Det bliver anden gang, jeg spiller mod ham i denne sæson. Han er en fantastisk målmand og en fantastisk person.

- Han er en af mine bedste venner i fodbold - jeg tror faktisk, han er en af mine bedste venner generelt, siger Kasper Schmeichel og tilføjer:

- Jeg ser meget til ham personligt. Vi bor ikke så langt fra hinanden. Han er en af de bedste målmænd i verden. Og jeg er meget glad på hans vegne over, at hans karriere er gået så godt, som den er.

I City var Schmeichel tæt på at få sit gennembrud i 2007, men det blev i stedet den nuværende engelske landsholdskeeper, som indtog rollen som førstevalg.

Der er dog ingen sure miner over forløbet, nu hvor Kasper Schmeichel er samlet med resten af det danske landshold til storkampen på Wembley.

- Selvfølgelig håbede vi altid begge på, at vi skulle spille for City. Men lige fra første dag, der klikkede vi bare. Vi havde god kemi og utrolig meget respekt for hinanden.

- Vi spillede mod hinanden i de lavere ligaer. Så vi kendte hinanden lidt derfra. Og vi har brugt utallige mange timer på træningsbanen sammen og diskuteret tingene.

- Jeg fortryder ikke noget i forhold til, hvordan min karriere er gået i forhold til hans. Overhovedet ikke. Jeg er glad for, hvordan tingene er gået.

- Og jeg er glad på hans vegne, fordi han fortjener det. Han har arbejdet rigtigt hårdt for at være, hvor han er. Jeg håber, at hele verden ser det til VM, siger Kasper Schmeichel.

/ritzau/

Dagens Gossip