Kassen er tom: Håndboldklubben Vejen EH lukker

Skrevet af admin

27/02/2014

Dagens topnyheder

Vejen EH har spillet sin sidste kamp i Dame Håndbold Ligaen. Klubben fra Sydjylland har ikke penge nok til at udbetale den næste løn, og derfor lukker den.

Det fortæller bestyrelsesformand Ole Stubbe til DR Syd.

- Jeg er frygtelig frustreret, og det tror jeg, at der er rigtigt mange, der er, siger han.

Klubben har den seneste tid arbejdet hårdt på at skaffe de penge, der ville kunne sikre, at man kunne klare sig økonomisk sæsonen ud.

Allerede i slutningen af januar forlød det, at klubben manglende halvanden million for at kunne spille sæsonen færdig.

Det lykkedes dengang at finde nogle af pengene og afværge en betalingsstandsning i sidste øjeblik, og man var også så småt i hus med indsamlingen til den kommende lønudbetaling.

- Vi havde indtil i går tro på, at vores redningsplan ville lykkes. Desværre trak flere sponsorer deres tilsagn om støtte om tilbage, så nu er håbet slukket, hvad vi nu er i gang med at meddele spillere og omverdenen, siger direktør Henrik Schmidt-Ebbesen til TV Syd.

Og den udlægning bakkes op af bestyrelsesformanden:

- Rigtig mange vil gerne lægge pengene, men ikke her og nu, og så må vi erkende, at der ikke er opbakning til at drive det videre, siger formanden til DR Syd.

Tidligere optrådte holdet i KIF Kolding-regi, men rykkede i 2005 til Vejen og blev udskilt som et selvstændigt selskab i foråret 2011.

Vejen EH ligger nummer syv i Dame Håndbold Ligaen og er dermed blot en enkelt plads fra slutspillet.

Klubben vandt bronze i 2010, hvor det også blev til en plads i finalen i den europæiske Cup Winners Cup.

/ritzau/