A-kasser: Aftalen bedre end regeringens bud

Den færdige dagpengeaftale mellem regeringen og Enhedslisten er bedre end den løsning, som regeringen havde lagt op til.

Sådan lyder det fra direktøren for a-kassernes sammenslutning, AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, der især glæder sig over, at det alligevel ikke bliver medlemmerne af a-kasserne, som skal betale regningen for redningskransen til de arbejdsløse.

- Det kan vi kun være tilfredse med. For det betyder jo, at det ikke bliver sværere for os at få folk til at melde sig i en a-kasse og forsikre sig mod ledighed. Det er svært nok i forvejen, siger Verner Sand Kirk.

Samtidig mener han, at der er god grund til at glæde sig over aftalen på vegne af de mange arbejdsløse, som har stået til at miste al offentlig forsørgelse som følge af stramningerne i

- Det er jo glædeligt, for det fjerner en utryghed for tusindvis af mennesker, som ellers stod til ikke at have en krone at gøre godt med. Nu er de i det mindste sikret en ydelse på størrelse med kontanthjælp i en periode. Det er der kun grund til at glæde sig over, siger han.

Verner Sand Kirk advarer dog regeringen og andre mod at tro, at problemet nu er endeligt løst.

Han frygter stadig, at forkortelsen af dagpengeperioden vil skabe problemer for mange mennesker, når regeringens midlertidige hjælpeordninger begynder at løbe ud.

- Der er i høj grad tale om en udskydelse af problemet. Det står lysende klart. Men hvor voldsomt det bliver afhænger selvfølgelig af, om konjunkturerne bliver bedre og hvor mange ledige, der når ud til kanten, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip