A-kasser behandler vidt forskelligt

Hvis en ledig bliver væk fra samtaler og ikke tager imod anvist arbejde, er det medlemskortet til a-kassen, der afgør, om det fører til et træk i de månedlige dagpenge.

Det oplever flere jobcenterchefer, som Jyllands-Posten har talt med.

Nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at der er stor forskel på, hvor meget a-kasserne sanktionerer de ledige.

I den lave ende af tabellen gav Magistrenes A-kasse i 2012 en rådighedssanktion til 0,8 procent af sine medlemmer, mens ASE, Det Faglige Hus og Min A-Kasse alle lå over 6 procent.

Det er kommunerne, der står for samtaler og aktiverer dagpengemodtagerne, mens myndigheden til at sanktionere ligger hos a-kasserne, skriver Jyllands-Posten.

- Det eneste, vi kan gøre, er at indberette til a-kasserne. Selvfølgelig er der nogle a-kasser, der er rigtigt gode, men der er også nogle a-kasser, som vi stort set aldrig ser en sanktion fra, siger jobcenterchef Susanne Frydenlund fra Ringsted Kommune til Jyllands-Posten.

De store forskelle på a-kassernes sanktioner kan ikke forklares ud fra tilfældigheder og forskellige uddannelsesniveauer blandt de ledige, mener Michael Svarer, professor og økonomisk vismand, som tidligere har undersøgt a-kassernes straffesystem.

- Forskellene tyder på, at der kan være en overvejelse om, at man ikke skal sanktionere nogen, der er kunder i ens egen butik, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip