A-kasser frikendt for aldersdiskrimination

Det er ikke aldersdiskrimination af a-kassemedlemmer at tvinge dem ud af en a-kasse, når de når frem til folkepensionsalderen.

Det mener Østre Landsret i en ny dom, der støtter Beskæftigelsesministeriet over for Ældre Sagen, som har anlagt sagen.

Afgørelsen ærgrer Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup.

- Det er et forkert signal at sende, og det er brandærgerligt for både seniorerne og for samfundet, mener han.

I Ældre Sagen havde man håbet på at få opbakning i EU-reglerne til, at de danske regler diskriminerer de ældre.

Men ifølge landsretten skal EU-direktivet på området ikke tages i brug her, da det danske dagpengesystem må betegnes som en offentlig ordning for social sikring, hvor dagpenge ikke kan sidestilles med løn.

Dermed er der ikke i forhold til EU's regler tale om diskrimination.

Ifølge Bjarne Hastrup ville et medhold til Ældre Sagen have betydet, at seniorer ikke som nu skal tænke på en endestation på arbejdsmarkedet, når de fylder 65.

- I stedet kunne den enkelte blive på arbejdsmarkedet, så længe man er frisk til det, siger Bjarne Hastrup, der også mener, at det ville give store ekstra indtægter til samfundet at holde flere ældre i arbejde.

I dag arbejder omkring 100.000 danskere på over 65 år fortsat - mange dog på deltidsordninger. Men de er altså ikke omfattet af ret til dagpenge, hvis de mister jobbet.

Bjarne Hastrup vurderer, at der vil komme flere ældre til fremover, fordi ældre vil være mere friske oppe i årene - og fordi der kan blive mangel på arbejdskraft om få år.

Ældre Sagen vil nu overveje, om man ud over det danske folketing også skal forsøge at få EU-Kommissionen til at interessere sig for sagen.

 

Dagens Gossip