A-kasser frygter utryghed trods ny ydelse til ledige

Hvis regeringen får flertal for forslaget om at indføre en ydelse, der skal give en økonomisk håndsrækning til de udfaldstruede ledige, vil det have en virkning her og nu.

Men usikkerheden vil vende hurtigt tilbage, da den såkaldte arbejdsmarkedsydelse kun gælder frem til og med 2016. Det vurderer Verner Sand Kirk, der er direktør i a-kassernes organisation AK-Samvirke.

»Så længe det kun er en midlertidig løsning, så vil der være en utryghed, som fortsat gør, at folk sparer hver en krone, der kan afsættes, op. Og det forhindrer, at vi får vækst i samfundet,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Verner Sand Kirk glæder sig dog over, at flere tusinde ledige igen får et forsørgelsesgrundlag, der svarer til den uddannelsesydelse, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

»Hver eneste person, der reddes fra at stå uden en krone på lommen, må betragtes som en god ting,« siger Verner Sand Kirk.

»Men vi håber fortsat på, at der kommer en varig løsning, så der kan skabes tillid til, hvad vilkårene er fremover,« siger AK-Samvirkes direktør.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forventes at præsentere det nye forslag om en redningskrans til de cirka 30.000 ledige, der enten er faldet ud dagpengesystemet eller er i fare for at gøre, klokken 10.30 på et pressemøde i Statsministeriet. Herefter vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) komme med flere detaljer om forslaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip