Kate Winslet: Vulgært at tale om ligeløn

Skrevet af admin

12/11/2015

Dagens topnyheder

Filmbranchen har været i oprør de seneste måneder, efter at flere af branchens største kvindelige stjerner har langet ud efter den sexistiske kultur, der blandt andet betyder, at mænd tjener langt mere end kvinder for det samme arbejde.

Oscar-vinderen Kate Winslet mener dog, at der er tale om en storm i et glas vand, og hun synes ligefrem, at diskussionen om ligeløn er "vulgær". 

- Jeg har virkelig et problem med de her diskussioner. Jeg kan godt forstå, at de kommer op, men måske er det en britisk ting. Jeg kan bare ikke lide at tale om penge, er det ikke lidt vulgært? siger den 40-årige skuespillerinde til BBC's Newsbeat.

Kate Winslet, der især er kendt for sin rolle i "Titanic", mener heller ikke, at hun nogensinde har været udsat for sexisme på samme måde som mange af hendes kvindelige kolleger.

- For at være ærlig, nej. Og hvis jeg nogensinde havde stået i den situation, ville jeg enten have håndteret den eller fjernet mig fra den, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har virkelig aldrig følt, at jeg var nødt til at forsvare mig selv, bare fordi jeg er kvinde.

Noget tyder altså på, at Kate Winslet har været forskånet for de mørke sider af filmbranchen, eller også handler det i virkeligheden om britisk berøringsangst. Hendes amerikanske kollega Gwyneth Paltrow var i hvert fald meget direkte, da hun kommenterede på den enorme forskel mellem Robert Downey Jr.'s og hendes egen løn.

- Din løn er en måde at måle din værdi på, og hvis mænd bliver betalt langt mere for det samme arbejde, føles det ad helvede til, har den 43-årige skuespiller tidligere sagt.

/ritzau/FOKUS