Katusha slipper for karantæne efter positiv dopingtest

Skrevet af admin

09/02/2016

Mest læste i dag

Tirsdag blev en god dag for det russiske cykelhold Katusha, hvor danske Michael Mørkøv tiltrådte efter årsskiftet.

Først vandt Katushas Alexander Kristoff 2. etape i Tour of Qatar, og dernæst besluttede Den Internationale Cykelunion (UCI), at Katusha slipper for karantæne.

For få dage siden kom det ellers frem, at Katusha-rytteren Eduard Vorganov var blevet taget i en dopingtest for stoffet meldonium, der siden nytår har figureret på listen over ulovlige midler.

Eftersom Katusha allerede havde en dopingsag hængende over sig inden for de seneste 12 måneder, havde UCI mulighed for at tildele holdet en karantæne på mellem 15 og 45 dage.

Det sker dog ikke.

- Forudsætningerne for at suspendere Team Katusha i henhold til artikel 7.12.1 i UCI's antidopingregler er ikke blevet opfyldt, meddeler UCI på Twitter.

UCI baserer blandt andet afgørelsen på, at Katushas første dopingsag drejer sig om et såkaldt "social drug", altså et stof der anvendes i privat sammenhæng.

I juli sidste år blev Katusha-rytteren Luca Paolini fra Italien testet positiv for kokain.

- I den sag er det blevet fastslået, at rytterens (Luca Paolini, red.) indtagelse af kokain skete uden hensigt om at påvirke de sportslige præstationer, men mere skete på "fritidsbasis", skriver UCI i afgørelsen.

/ritzau/