Keita vinder præsidentvalg i Mali

Med Soumaila Cisses erkendelse af nederlaget, bare få timer efter han havde klaget over svindel i valgets anden runde, står Keita nu med et stærkt mandat til at indføre reformer i den tidligere franske koloni, der er et af verdens fattigste lande.

»Min familie og jeg lykønsker Hr. Keita, den fremtidige præsident af Mali, med sejren. Må Gud velsigne ham,« skrev Cisse på Twitter.

Cisse, der stammer fra den nordlige del af landet, erkendte nederlaget, da det stod klart, at han ville tabe i Gao, som er den største by i den nordlige del af landet.

Det var ventet, at Keita, der i 90erne blev kendt for brutalt at nedkæmpe studenteroprør i sin tid som premierminister, ville vinde valget.

Han vandt første runde i juli med næsten 40 procent af stemmerne på løfter om at genskabe værdighed og ro og orden i et land, der tidligere blev anset som et foregangsland for demokrati i en region plager af mange års uroligheder.

Internationale observatører kalder valget eksemplarisk med meget små uregelmæssigheder.

Frankrig har presset på for at få afstemningen afviklet hurtigt i håbet om at kunne trække landets resterende 3000 soldater ud af Mali og overgive magten til en fredsbevarende styrke fra FN.

BNB/Reuters

Dagens Gossip