Kemikaliehal nedbrændt i Østjylland

Borgerne i det sydlige Horsens blev onsdag aften rådet til at lukke døre og vinduer og holde sig indenfor, fordi der var udbrudt en voldsom brand i kemikalievirksomheden Teege-Dan, som lyste hele området op i et orange skær fra flammerne.

Det lykkedes siden en større gruppe brandfolk i fuld udrustning at få ilden under kontrol. Men meget af virksomheden - der ligger i en nedlagt landejendom - bliver ikke sig selv lige foreløbigt.

- Det, jeg har hørt, det er, at der er to haller derude på i alt 700 kvadratmeter, som er udbrændt. Om der er mere end det, ved jeg ikke, fortæller vagtchef Svend Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Slukningsarbejdet har været i fuld gang hele natten, og det står klart, at ingen personer er kommet noget til. Hvis man er på de kanter og oplever hovedpine, hoste eller ubehag, skal man dog tage på skadestue.

Den brandramte ejendom bevogtes nu af folk fra hjemmeværnet, og politiets teknikere skal i gang med undersøge bygningen for at blive klogere på, hvorfor ilden opstod.

- Ikke, at vi tror, at der er foregået noget kriminelt. Men når der har været så stor en ildebrand, sætter vi selvfølgelig også noget ind på at finde ud af, hvorfor der pludselig går ild i det derude, fortæller Svend Pedersen.

Branden sendte hvid røg til vejrs, og borgere i nærheden blev derfor advaret om, at det kunne være farligt at indånde røgen. Det viste sig senere, da man lavede målinger af selve røgen, at den ikke var så faretruende som frygtet.

- Selvfølgelig er det farligt at inhalere røg, men der var ikke noget giftigt fra kemikalierne i røgen, siger vagtchef Svend Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Den brandramte kemikalievirksomhed, som hedder Tegee Dan, producerer plejemidler til køretøjer, fly og skibe. Bygningerne, som er raseret af branden, har fungeret som lager og salgssted, oplyser politiet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip