Kemiske våben i Syrien får Obama til at »genoverveje mulighederne«

Det sagde præsidenten på et pressemøde i Det Hvide Hus tirsdag.

»Jeg er først nødt til at sikre mig, at jeg har alle fakta. Det er, hvad det amerikanske folk ville forvente... Hvis jeg på nogen måde kan bevise, at Assads regime har brugt kemiske våben, så ændrer det spillereglerne...,« sagde Obama ifølge Al Jazeera.

Assads regering er blevet beskyldt for at bruge våben lastet med blandt andet nervegas mod civile mål under landets to år lange konflikt.

På pressemødet ville Obama ikke udelukke eventuel indgriben fra amerikansk militær, men præsidentens ordvalg forblev forsigtigt.

»Når spillereglerne ændres, mener jeg, vi er nødt til at genoverveje de muligheder, vi har til rådighed. Vi er fortsat opsat på at finde en løsning i Syrien,« sagde han.

Allerede i 2012 sagde Obama, at han havde givet ordre til Pentagon, militæret og andre efterretningsfolk om at »forberede de muligheder, der ville være til rådighed«.

En nylig meningsmåling i USA viser, at et stort flertal af amerikanerne ikke ønsker at se det amerikanske militær spille en rolle i Syrien, skriver Al Jazeera.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip