Kendispusher-drab: 34-årig nægter sig skyldig

Den 34-årige mand, der er tiltalt for mordet på 36-årige Andreas Dybdahl i København, nægter sig fortsat skyldig.

Mandag formiddag sad den 34-årige på anklagebænken, da den første af fem retsdage blev indledt i Retten på Frederiksberg.

Den tiltalte hilste kort på et par bekendte blandt tilhørerne, da han blev ført ind i retssalen. Han var tætklippet og var iklædt skjorte og hvide kondisko.

Han kiggede ned i bordet foran sig, mens anklageskriftet blev læst op. Og han fortrak heller ikke en mine, da forsvarsadvokaten erklærede ham ikke-skyldig i drabstiltalen. Han erkendte dog 10 mindre forhold, heriblandt tyveri.

Den 34-årige er anklaget for koldblodigt at have likvideret Andreas Dybdahl.

Klokken 06.40 den 6. marts sidste år åbner Dybdahl døren til sin lejlighed på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter, hvorefter han bliver skudt og dræbt med flere skud i hovedet og på kroppen.

Københavns Politi mener, at en handel på 25 kilo hash indgår som en del af motivet bag likvideringen. Andreas Dybdahl, den drabstiltalte og en 30-årig mand smuglede ifølge sigtelsen den store mængde hash ind i landet kort før drabet.

Hashen blev ifølge sigtelsen solgt videre solgt til personer i Køge.

Den dræbte og den drabstiltalte havde desuden relationer til rockergruppen Hells Angels, beretter politiet.

Drabet har fået en del ekstra omtale i medierne, fordi Andreas Dybdahl, der tidligere var dømt for handel med kokain, havde flere bekendte i kendis- og musikmiljøet, heriblandt Jokeren, L.O.C. og Remee.

Og under narkoretssagen mod erhvervskvinden Rigmor Zobel indrømmede Dybdahl i vidneskranken, at han havde solgt kokain til hende.

Der er sat fem retsdage af til sagen, hvor der forventes dom torsdag den 27. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip