Kendisser beder for bombeofrene i Boston

Kendisserne myldrer ud på de sociale medier for at sende medfølende hilsener til ofrene for terrorbomberne i Boston. Eva Longoria, Lindsay Lohan og Lil Wayne var blandt de første, som erklærede, at de ville bede for de dræbte og sårede.

»Gud velsigne alle i Boston og gud være med de kvæstede«, skrev Longoria således og Lohan bekendtgjorde, at hun sendte bønner til »alle tilstedeværende«, mens Alicia Keys som en af de få afholdt sig fra religiøse toner: »Jeg er rystet. Mine tanker er i Boston og hos de mennesker, som er berørt af denne tragedie«, lød det fra R&B-stjernen.

Bomberne eksploderede under Boston Marathon, et par timer efter at Etiopiens Lelisa Desisa og Kenyas Rita Jeptoo havde vundet henholdsvis mændenes og kvindernes løb. Deltagerne strømmede imidlertid fortsat mod mål, da folkefesten blev omdannet til et blodigt kaos af flyvende sprængstykker og knust glas.

Der er også kommet Twitter-reaktioner fra Rob Lowe, Justin Timberlake, Miley Cyrus, Elizabeth Hurley og Bette Midler, som alle er dybt rystede over hændelsen. De udtrykker chok og sorg, men Midler maner også til besindighed: »Det er forfærdelige nyheder, vi får fra Boston, men før vi drager forhastede konklusioner om gerningsmændene, bør vi huske på, at der er alt for mange galninge til, at vi kan holde tal på dem«, skriver skuespillerinden.

New Kids on the Block-sangeren Donnie Wahlberg er selv fra Boston og meddeler, at han holder en pause fra Twitter, fordi han vil koncentrere sig om at kontakte sine kære personligt. Wahlbergs gruppekammerat Joey McIntyre har allerede givet lyd fra sig. Han deltog i maratonløbet og nåede i mål fem minutter før den første bombe gik af. »Jeg er uskadt, men der må være mange sårede«, skrev popstjernen kort efter eksplosionerne.

Også Michael Chiklis er stærkt berørt. Han er ligeledes fra Boston og bruger Twitter til en efterlysning. »Vegas«-skuespilleren beder alle sine familiemedlemmer om at kontakte ham. »Vil I ikke nok lade mig vide, at I har det godt«, skriver han fra Los Angeles.

Her til morgen havde bomberne krævet tre dødsofre og der var mindst
140 kvæstede, mange af dem livstruende. En af de dræbte er en otteårig dreng.

Dagens Gossip