Kendisser i forsvar for russisk rigmand

Adskillige vesteuropæiske kendisser bakker op om den voldssigtede russiske rigmand Alexander Lebedev i et forsøg på at holde ham ude af fængslet. Keira Knightley og Elton John er blandt de berømtheder, som giver Lebedev glødende anbefalinger med på vejen inden straffesagen mod ham i maj.

Den 53-årige økonom, avisejer og tidligere KGB-agent har forbud mod at forlade Rusland inden retssagen, hvor han risikerer et længere ophold bag tremmer for at have slået ejendomsmatadoren Sergei Polonsky for åben TV-skærm.

Lebedev stak Polonsky en på skrinet, da de to mænd i september 2011 medvirkede i et talkshow. Resultatet var en sigtelse for hooliganisme motiveret af politisk eller religiøst had, hvilket kan koste op til fem års fængsel.

En sådan straf er dog komplet urimelig og vil ødelægge mere, end den gavner, skriver Knightley til retten i Moskva. Skuespillerinden påpeger, at Lebedevs velgørende arbejde vil lide under en langvarig fængselsstraf. »Jeg respekterer Alexanders indsats i og uden for Storbritannien«, påpeger skuespillerinden, mens John slår på sine personlige relationer til rigmanden: »Jeg har kendt Alexander i 15 år.
Han er et anstændigt, gavmildt, venligt og betænksomt menneske«, lyder det i sangerens anbefaling.
Retten har også modtaget henvendelser fra folk som Kevin Spacey, Hugh Grant, John Malkovich og supermodellen Natalia Vodianova.

Polonsky sidder varetægtsfængslet i Cambodia for knivoverfald på en gruppe sømænd.

Dagens Gossip