Kendisser kæmper for Greenpeace-aktivister

Madonna og Paul McCartney repræsenterer musikscenen, mens Marion Cotillard stiller op fra filmens verden.

Aktivisterne blev anholdt i september, da de forsøgte at gennemføre en protest mod russernes olieboringer i det arktiske hav. De blevi første omgang sigtet for pirateri, men de er siden reduceret til hooliganisme
- den samme forseelse, der i 2012 kostede tre medlemmer af punkkollektivet Pussy Riot flere års fængsel.

Styrmandseleven fra Ærø og hende medarrestanter blev fornylig overflyttet fra Murmansk til et fængsel i Skt. Petersborg, hvor de afventer retssagen, mens omverdenen protesterer. McCartney skrev i sidste uge til Ruslands præsident Vladimir Putin og bad ham hjælpe aktivisterne, mens Cotillard tilbragte hele dagen fredag i et bur på gaden i centrum af Paris sammen med en gruppe miljøfolk.

Den franske skuespillerinde og hendes venner sagde ingenting, men medbragte plakater med billeder af de fængslede og krav om øjeblikkelig løsladelse.

Siden har Madonna også sluttet sig til protesterne. I weekenden lagde hun et billede på sin Instragram-side med det nye slogan »Free the Arctic 30«.

Madonna linkede tillige til Greenpeace med ordene: »Disse 30 mennesker sidder fængslet i Rusland for at iscenesætte en fredelig protest i Arktis. Lad din stemme høre og lad os få dem hjem«, skrev hun.

Popdronningen bakker også op om kampagnen for løsladelse af de to Pussy Riot-medlemmer, som stadig er fængslet efter deres protestaktion mod Putin i Moskas største katedral.

Dagens Gossip