Kendt børnesygdom koster mange uddannelsen

Feber, hovedpine og nakkesmerter i barndommen kan koste dyrt i voksenlivet.

Ny forskning viser, at danskere, der som børn har fået konstateret meningitis (hjernehindebetændelse, red.), har større risiko for økonomiske og uddannelsesmæssige problemer som voksne.

Forskningsresultatet bygger på data fra næsten 3.000 danske børn, som i perioden 1977 til 2007 fik en af tre mulige meningitis diagnoser (meningokokal, pneumokokal eller Haemophilus influenzae, red.). Det skriver Medical Xpress.

Tallene blev sammenlignet med data fra andre børn fra Danmark, som ikke havde haft sygdommen. Undersøgelsen viser, at 11 procent færre af børnene med meninogokokal meningitis gennemførte en ungdomsuddannelse. Og 7,9 procent færre havde som 35-årige fået en videregående uddannelse.

- Det er ikke os bekendt, at der findes andre videnskabelige studier, hvor man har undersøgt, hvordan folk, som i deres barndom har fået diagnosen bakteriel meningitis, fungerer i deres voksenliv, siger en af forskerne bag undersøgelsen ph.d. studerende og læge Casper Roed fra Københavns Universitet, ifølge Videnskab.dk.

Det er kendt, at børn, der har haft bakteriel meningitis, er i risiko for at få indlæringsvanskeligheder. Men den nye forskning viser, at sygdommen kan få konsekvenser i voksenlivet.

Forskerne fandt også ud af, at mellem 3,8 og 10,6 procent af børnene med en af de tre mulige meningitis-diagnoser i voksenlivet har svært ved at klare sig økonomisk.

Mellem 1,5 procent og 8,7 procent af børnene er som voksne havnet på invalidepension.

Kilde: Medical Xpress / Videnskab.dk

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip