Kendt bog fik pige til at fortælle om sin fars voldtægt

En 61-årig, nordjysk mand voldtog gennem flere år sin datter i adskillige tilfælde.

Det afgjorde Retten i Hjørring i december, hvor manden blev idømt otte års fængsel. Afgørelsen blev anket til Vestre Landsret, og her er straffen torsdag blevet nedsat til syv års fængsel, oplyser landsretten.

Det ligger derfor også stadig fast, at manden begyndte at misbruge sin datter i 2009, da hun blot var otte år gammel, og at det fortsatte frem til pigen var fyldt 10 år.

Overgrebene er sket i den 61-årige fars hjem i Brønderslev.

Offentligheden fik kendskab til overgrebene, da pigens skoleklasse i 2015 gennemgik Erling Jepsens bog "Kunsten at græde i kor", der blandt andet handler om en fars seksuelle misbrug af sin datter. Det har anklager Karina Skou tidligere fortalt.

- I skolen havde pigens klasse talt om incest og beskæftiget sig med filmen eller bogen "Kunsten at græde i kor", der handler om emnet. Umiddelbart herefter fortalte hun om overgrebene til en lærer, lød det fra anklageren.

Efter den 61-åriges politianmeldelse var han tilsyneladende desperat for at forhindre sin datter i at fortælle om overgrebene.

Således er han ud over incest blevet dømt for at have truet datteren med at slå hendes mor og storebror ihjel, hvis hun fortalte politiet om overgrebene.

I retten krævede anklageren manden idømt mellem otte og ni års fængsel. Særligt én detalje udgjorde en skærpende omstændighed, har Karina Skou påpeget.

- Han er tidligere dømt for lignende kriminalitet. I 1991 fik han et års fængsel for at forgribe sig på sin steddatter.

I byretten lød dommen på otte års fængsel, og torsdag blev det så sænket til syv år.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig og havde anket byrettens dom til frifindelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip