Kendt dansk tøjmærke er erklæret konkurs

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

Efter 22 år på catwalken har det danske tøjmærke Bruuns Bazaar indgivet en konkursbegæring. Det oplyser Bruuns Bazaar i en pressemeddelelse.

Økonomisk har det været nogle hårde år for tøjmærket. Selv om Bruuns Bazaar ifølge pressemeddelelsen de seneste år har nedbragt "engagementet betydeligt" og havde påbegyndt en såkaldt "turn-around", var det ikke nok til at undgå konkurs.

- Denne turn-around var vi halvvejs igennem, men det har desværre ikke været muligt at sikre tilstrækkelig langsigtet finansiering til gennemførelsen af anden og sidste del af genopretningen, som ville kræve øget investering i markedsføring og salgsudvikling, lyder det i pressemeddelelsen.

Direktør Bjørn Bruun bekræfter konkursen over for Ekstra Bladet.

- Vi har troet på det og knoklet med det i rigtig mange år, og derfor er det rigtig ærgerligt. Vi var lidt af en institution efter så mange år, men livet bevæger sig videre, og der er mange andre smukke eventyr, siger Bjørn Bruun til avisen.

Bruuns Bazaar har siden grundlæggelsen i 1994 fået stor international anerkendelse. Mærket holdt blandt andet for år tilbage show under modeugen i Paris.

Bruuns Bazaar er en del af Scandinavian Designers Gruppen, som også omfatter mærkerne Baum und Pferdgarten og Six Ames, som dog ikke bliver berørt at konkursbegæringen.

/ritzau/