Kendt dansk tv-journalist sat fri efter kidnapning i Libanon

Den 40-årige journalist og tidligere nyhedsvært Jeppe Nybroe er blevet frigivet efter at have siddet som gidsel i Mellemøsten i flere uger. Det erfarer Ritzau.

Siden begyndelsen af februar har Nybroe været kidnappet, men af hensyn til familien og forhandlingerne med bortførerne om at få ham fri har tilfangetagelsen ind til nu været holdt hemmelig for offentligheden.

Ifølge Ritzaus oplysninger blev Jeppe Nybroe taget til fange 7. februar af en kriminel bande efter at have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelance-journalist.

Den danske journalist skal angiveligt være kørt af sted sammen med en lokal hjælper mod det nordlige Libanon, men den kriminelle bande nøjedes tilsyneladende med at tage den danske journalist til fange.

Det er uklart, hvor præcist Jeppe Nybroe har siddet fanget.

Den kriminelle bande, der formentlig kun har haft penge for øje, skal have sagt, at han var i Syrien for at lægge pres på forhandlerne, men ifølge Ritzaus oplysninger har Nybroe opholdt sig i Libanon.

Der skal ifølge Ritzaus oplysninger være blevet betalt en løsesum for at få den danske journalist sat fri. Det drejer sig angiveligt om cirka 80.000 dollar.

/ritzau/

Dagens Gossip