Kendt debattør dømt for racisme

Vestre Landsret i Aarhus har mandag idømt den 31-årige dansk-iranske billedkunstner, foredragsholder og debattør Firoozeh Bazrafkan fem dagbøder á 1000 kroner for racisme.

Firoozeh Bazrafkan, der også er medlem af Trykkefrihedsselskabet, skrev blandt andet på en blog, at "jeg er meget overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel".

Ordene var ikke hendes egne, men et citat fra en mand, som i Københavns Byret blev dømt for racisme, da han udeblev fra retssagen.

Da hun skrev på bloggen, tilføjede hun, at hun var spændt på, om hendes udsagn kunne fælde hende som racist.

I første omgang sagde Retten i Aarhus nej til det spørgsmål. Dels var kommentaren ikke møntet på en gruppe af personer, dels kan det ikke være en overtrædelse af racismeparagraffen, at man ønsker at skabe en debat eller deltage i den.

Men Vestre Landsret nåede altså mandag til det modsatte resultat og idømte hende dagbøder. Hvis ikke hun betaler, er forvandlingsstraffen fem dage i fængsel. Desuden skal hun betale sagens omkostninger.

- Man syntes, at jeg var for generaliserende over for muslimske mænd. Men hvordan kan man straffe en kunstner, som blot lægger op til debat, når andre kan slippe for straf, selvom de har truet mig på livet, siger Firoozeh Bazrafkan til Jyllands-Postens netavis.

- Det her er en principiel sag. Jeg vil hellere gå i fængsel end at betale de bøder, fortsætter hun og tilføjer, at hun nu vil prøve at få sagen for Højesteret.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip