Kendt fransk nationalist får fjernet sin immunitet

Det har et flertal i EU-Parlamentet besluttet efter en anmodning fra en domstol i Lyon, og det åbner for, at Marine Le Pen kan blive anklaget for racisme.

Racismesagen stammer fra 2010, hvor lederen af det franske nationalistparti i en tale sammenlignede muslimske bønner i de franske gader med Nazi-Tysklands besættelse af Frankrig.

Marine Le Pen, der er en af Frankrigs mest populære politikere, sagde forud for tirsdagens afstemning ifølge AFP, at det var et forsøg på at »intimidere« hende, fordi hun er en »dissident« og blot har udnyttet sin ytringsfrihed.

Bliver hun dømt for racisme, kan det i yderste konsekvens koste hende en ubetinget fængselsdom på et år og en bøde på op mod 335.000 kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En offentlig retssag, hvor Marine Le Pen står anklaget for racisme, vil under alle omstændigheder blive en udfordring for Front Nationale ved europaparlamentsvalget og de franske lokalvalg næste år. Her håber man på at stjæle stemmer fra det regerende Socialistparti samt UMP, der er tidligere præsident Nicolas Sarkozys parti.

Marine Le Pens parti, der er imod indvandring og EU, har ifølge meningsmålinger haft held med netop at trække vælgere fra nuværende præsident Francois Hollandes Socialistparti som følge af den økonomiske krise, og partiet står til at gå markant frem ved næste års valg. Det kan en retssag muligvis ændre på.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip