Kendt komiker: Hvorfor er det kun terror, når gerningsmanden er muslim?

I løbet af de senere år har vi desværre været vidne til utallige skyderier, massakre, attentater og terroraktioner verden over.

Men hvornår er noget en terroraktion, og hvornår er det et attentat eller en massakre? Mens Anders Breiviks frygtelige handlinger på Utøya i juli 2011 er blevet kaldt en massakre, så har folk ikke tøvet med at kalde sidste søndags skyderi på en natklub i Orlando i USA for et terrorangreb.

Denne debat har den danske komiker Martin Nørgaard rejst på sin Facebook-profil, hvor han skriver:

- Britisk politiker bliver stukket og skudt ihjel af hvid højrenationalist: ’Han var psykisk syg og det var tragisk.’ Fransk politimand og hustru bliver stukket ned af brun mand der citerer koranen: ’Terror! Terror! Bliv bange for muslimer! De stikker med kniv!’

Efterfølgende efterlyser Martin Nørgaard, at der ikke gøres forskel på folk ud fra deres religion eller hudfarve.

- Kan vi ikke snart blive enige om at vi forskelsbehandler bare en lille bitte smule? Enten er begge dele terror, eller også er begge dele "bare" fuldstændigt vanvittigt. Og nej, jeg har ikke en joke på det. For faktum er at folk ville blive mere rasende over at en komiker laver sjov med de her hændelser, end over det åbenlyse hykleri. Og jeg har ikke stukket nogen ihjel, så jeg gider ikke have en skideballe. Men hvis jeg havde, kunne jeg trøste mig med at jeg nok bare var psykisk syg, skriver Martin Nørgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

Martin Nørgaards opslag. Foto: Facebook

Komikeren slutter sit opslag af med at lave to hashtags, hvori han skriver, at højrenationalister også er ekstremister,‬‪ og at ‎muslimer også kan være psykisk syge‬.

Opslaget er lige nu liket af mere end 2600 Facebook-brugere.

 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip